Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.06.2007 17:37 - ...Вдъхновението...
Автор: sirena Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1607 Коментари: 2 Гласове:
0



Всички ние,пуснали своя блог тук с надеждата да получим одобрение или да намерим приятели,или поради каквато и да било друга причин-излизваме душата си чрез писане.Но,как става?
Сякаш на стола,притегляш го по-близо до бюрото,където е разположен компютъра и....по-нататък?Просто пишеш това,което първо се е прокраднало като досадна муха в ума ти?Или обмисляш?Вдигаш ръце над клавиатурата,за да започнеш,но те застиват като вкаменени.Искаш да напишеш нещо,но не знаеш какво.Натискаш плахо някоя буква,лекият прищракващ звук отеква в стаята.Не знаеш как да продължиш.Поглеждаш през отворения прозорец,ослушваш се за глъчката навън или правиш равносметка на деня.Сещаш се за някоя случка или пикантен виц,за интересна клюка или друго.Ние,хората се вдъхновяваме от нещо толкова делничко,толкова обикновено,толкова...човешко.И тогава всичко става по-лесно.Не ни трябват бетствия,разрушения или голяма фантазия.Пръстите плавно се движат по бялата клавиатура и прищракването вече не звучи като ехо в тъмнината.Сякаш свириш на пиано.Пръстите се движат бързо,търпеливо....печатайки историята на времето....




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. darkanion - :)
17.06.2007 19:45
:))
азне правя така... но не съм се и сещал да забележа как правя....
цитирай
2. maev - И аз съм от онзи ден с Блог...
18.06.2007 12:35
... не знам за чий, ми е този блог, но си мисля че във всеки случай това е една голяма социална придобивка.:) И просто е грехота, човек да не се възползва от нея... Нашите деди не са си и мечтали за блог... Пък ето на - нас сега ни е дадено наготово... Те са се удивлявали на телефона, после на радиото, телевизора... хоп-цветен... Неща, които не ни впечатляват.

Нямам и представа от къде произлиза наименованието БЛОГ, но предполагам че е от английската дума bla-bla... Това бла-бла, ти го казват, когато говориш глупости - на български преведено ще рече дрън -дрън... или дъра-бъра... Но блог звучи много сериозно... Прекалено сериозно бих казал. Ау! Настръхвам!

А човек има нужда от бла-бла... както да чете, така и да генерира... Защото само със секс не се живее... Трябва и бла-бла, за да изразиш с малко или много думи, какво си направил... Какво от туй,че си свалил красавицата от телевизора, ако не можеш да го разкажеш... То пък, и да го разкажеш, кой ще ти повярва!...

Ами емоциите, които са в нас... Ми ние направо ще избухнем, ако не ги изкараме навън - пак с бла-бла...

Бла-бла... бла-бла... на пръв поглед нещо много глупаво и безсмислено... А изтръпвам като си помисля колко е важно... Как бих ревал, ако някой се опита да ми го отнеме... Колко обидно ни е, когато някой ни каже - "Бла-бла!.."... "Или дрън дрън..."... и дори съвсем нежното приятелско "Говори си! - не ми пречиш!"

Разбира се, не може без вдъхновение... Вдъхновението е мотивация... Например дори за да изплюскаш една пържола, едни пържени картофки, трябва да си гладен! Но може и да не си гладен - просто всичко това така ухае!... Господи как ухае!... Или пък просто отишъл си на коктейл и благоприличието изисква да похапваш и попийваш... Ей така между-другото - съвсем небрежно... Да, но апетитът понякога идва с яденето... Дори не се усещаш, как си забравил че си на коктейл и ядеш, като гладен - и вместо да беседваш с човека отсреща, който очаква да чуе мнението ти за изнесения доклад, ти чуваш все по отчетливо движението на собствените си уши...

Същото е и тук... понякога вдъхновението си го имаш... но изведнъж ти е минало... Друг път пък самото щракане на клавиатурата те навива все повече и повече. Аз дори съм си взел една клавиатура, която щрака много... Мразя тихите клавиатури... Не усещам ритъма на пръстите си... Дори, когато съм със слушалки на ушите, се чувствам некомфортно - сякаш губя ориентация.

Писането е особено нещо. Понякога е като силен звук в тишината -примерно едно звучно кихане - всички да се опърнат и да ти кажат "Наздраве!"... понякога искаш да кажеш нещо важно... Понякога усещаш че пишеш заради някой друг - съвсем конкретен човек. Искаш да направиш впечатление точно на него - другите не те вълнуват... Понякога пишеш от суетност... Редиш си твоето бла-бла и сам си се кефиш... Виждаш че в това, което си написал няма никакъв смисъл... но как - нима кефът не е някакъв смисъл?! Нима той не е основен мотиватор!?

Предпочитам небрежността... при писането. Тя си личи от пръв поглед. Много е приятно да четеш небрежно написан текст - дори грешките не те дразнят. не си длъжен да вникваш в детайлите, да препрочиташ да си задаваш въпроси. Просто текстът изглежда написан с лекотата, с която пръстите се движат. Дори усещаш, че мисълта някак си изостава... (Понякога не си даваме сметка, колко труд е хвърлен, за да се постигне тази небрежност и лекота:) )

А!... И никой не си е излял душата... Щото аз например, си нямам пречиствателна станция и не знам кво ще стане ако излея всичката тай помия(т.е. душата си де) просто така... Може направо да настъпи екологична катастрофа!
Направо изразът "ти утрепа рибата!" си го представям много картинно... като в новините по "Календар"

:))



Желая ти хубави емоции! Мисля, че това e много важно тук...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: sirena
Категория: Лични дневници
Прочетен: 22375
Постинги: 5
Коментари: 8
Гласове: 78
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930